Strona główna

Kącik
kucharza

Smaczne i zdrowe
przepisy kulinarne

Chcesz zostać ambasadorem MukoLife?

Powrót

Pasta z awokado

Składniki na 3 porcje:

 

• 1 awokado

• 100 g fety

• 3 ząbki czosnku

• pieprz

• sól

• chili

• 1 łyżeczka soku z cytryny

Gdy nie wiemy, z czego w letni poranek zrobić kanapkę, polecamy przygotować świeżą pastę z awokado. Owoc ten, dzięki swoim właściwościom, m.in. dużej kaloryczności, pozwoli nam cieszyć się pełnią energii przez cały poranek.

 

Sposób przygotowania:

Awokado rozcinamy wzdłuż, wyjmujemy pestkę i przy pomocy łyżki wydrążamy miąższ. Dodajemy fetę, czosnek, pieprz i chili. Dolewamy łyżeczkę soku z cytryny, aby awokado nie ciemniało a pasta miała piękny kolor. Miksujemy na gładką pastę. Całość doprawiamy solą do smaku.

 

Wartości odżywcze 1 porcji:

Energia (kcal):                169,0

Białko (g):                         6,4
Tłuszcz (g):                     14,4

Węglowodany (g):             5,3

               

Partnerzy strony

Nota prawna

Regulamin

+

-